HOFMANS

 

Transport-, Handelsbedrijf Hofmans B.V. (Milsbeek) is een private onderneming welke deel uitmaakt van de Emons Group. Hofmans is al meer dan 40 jaar lang dé specialist op het gebied van champost-Logistiek. champost is een product afkomstig uit de teelt van champignons. Het is de voedingsbodem van waaruit de champignons groeien, en bestaat uit een mengsel van stro, paardenmest, kippenmest, kalk en veen. Wanneer na de oogst deze voedingsbodem of compost is “uitgewerkt”, en de groei van nieuwe champignons begint te stagneren, zet de champignon-teler de betreffende kweekcel open om de voedingsbodem te laten vervangen. Deze voedingsbodem wordt champost genoemd, en is met een hoog organische stofgehalte zeer geschikt om te worden ingezet als bodemverbeteraar in land- en tuinbouw.

Als logistiek partner verzorgt Hofmans voor vele toonaangevende Champignon-Productiebedrijven de afvoer van champost, desgewenst in combinatie met machinaal ledigen van teeltcellen. Hofmans/Emons heeft scheidingsmachines voor dekaarde en compost ontwikkeld waarmee deze lagen gescheiden kunnen worden. Ook heeft Hofmans de exclusieve rechten op het Upcycling Proces en exploiteert sinds 2014 de innovatieve installatie in Gemert. Hiermee kan Hofmans met ongeveer 40.000 ton champost een equivalent van 4 miljoen m3 gas produceren.

De Emons Group (Gennep) is een solide, particuliere groep van bedrijven, die al ruim 70 jaar bestaat. De Emons Group is een nichespeler in de Europese vervoersmarkt en richt zich op innovatieve en duurzame vervoersoplossingen met als doel de totale logistieke kosten te verlagen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.